Ježeček

ježeček

O Vaše děti budou ve školním roce 2024-25 pečovat:

paní učitelka Jana Jílková
paní učitelka Hana Horáková

Od letošního školního roku už nejsme třída pro nejmenší děti, ale jsme smíšená (heterogenní) třída. Všechny děti, které docházely do ježečka v loňském roce, zůstávají ve své třídě i ve školním roce 2024/25. Šest dětí nastoupilo do ježečka nově. Z nejstarších dětí se stali předškoláci a vybavení třídy i program jsou přizpůsobeny této změně (vyšší židle a stolky pro nejstarší děti, doplnění hraček a pomůcek pro předškoláky, každodenní práce ve věkových skupinách, jeden den v týdnu odpolední příprava na školu pro předškoláky, nabídka doplňkových aktivit pro předškoláky – plavání, angličtina.  V tomto školním roce je do třídy zapsáno 24 dětí, z toho 14 chlapců a 10 dívek.

Prostory třídy zůstávají rozděleny na pracovní koutky, které umožňují hru i tvůrčí práci jednotlivcům i skupině dětí. Jsou funkčně i esteticky vybaveny, vhodně rozmístěny a ohraničeny tak, aby měly děti soukromí na hru i práci.

Školním rokem budou provázet paní učitelky Hanka a Jana.

Těšíme se, že si budeme s dětmi hrát, poznávat a tvořit. Celý rok prožijeme na cestách s kapitánem ježečkem Bodlinkou. Třídní vzdělávací program „Vzhůru na palubu“ nás zavede do světa pohádek, prostřednictvím příběhů se budeme seznamovat, učit se vytvářet dobré mezilidské vztahy, necháme se inspirovat okolní přírodou, budeme využívat plody ze zahrádky, z pole i z lesa, pozorovat proměny přírody ve všech ročních obdobích, slavit svátky jednotlivých ročních období, budeme posilovat a otužovat tělo při pobytu venku i při cvičení ve třídě, procvičovat ručičky a hlavičky při tvořivých činnostech, rozhýbávat jazýčky při logopedických chvilkách a do výuky zařadíme také moderní techniku – robotické hračky. Nově také využijeme multismyslovou místnost Snoezelen, kde budeme pečovat o psychické zdraví dětí a rozvíjet všechny složky osobnosti za využití nejmodernější techniky. 

 

Motto třídy: „S kamarády – šťastně, hravě a vesele“

 

Fotogalerie ZDE (chráněno heslem)